Terug
Gepubliceerd op 06/03/2025

Besluit  gemeenteraad

di 25/02/2025 - 20:00

Buurtweg 18 - rooilijnplan tot gedeeltelijke afschaffing, verplaatsing en versmalling van Buurtweg 18 te Pellenberg - voorlopige vaststelling - intrekking gemeenteraadsbesluit van 30 mei 2023 i.v.m. Buurtweg 18 - rooilijnplan tot verplaatsing en wijziging van buurtweg 18 te Pellenberg - voorlopige vaststelling

Aanwezig: Geert Bovyn, Voorzitter
Gilberte Muls, Davy Suffeleers, Tania Roskams, Walter Vangoidsenhoven, An Wouters, Schepenen
Ivan Vanderzeypen, Hugo Simoens, Pascale Alaerts, Ellen Lammens, Liesbeth Smeyers, Jeroen Verbinnen, Martine Dierickx, Hilke Verheyden, Rina Robben, Ylana Van Aerschot, Tom Harding, Silvana Valente, Kristof Vanheukelom, Anneleen Devos, Pieter Willems, Reinhard Wollants, Arnout Coel, Leden
Klaas Gutschoven, Algemeen directeur
Verontschuldigd: Theo Francken, Burgemeester
Pieter Verheyden, Raadslid
FEITEN EN CONTEXT

1.      Voorgeschiedenis algemene aanpak

  • de gemeente Lubbeek werd gedagvaard door Dhr. Van Damme voor haar gevoerde beleid inzake trage wegen. Er werd een dading afgesloten die werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 30 april 2014
  • Ter uitvoering van het beleidskader in de kompasnota werd, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, een trage wegen actieplan opgemaakt. Het beoogt voor het hele grondgebied van de gemeente een planmatige en onderbouwde langetermijnvisie van de aanpak van de trage wegen. De planning voorziet in 3 categorieën van uitvoer, waarbij Categorie 1 met de grootste prioriteit wordt aangepakt. Dit trage wegen actieplan werd onderworpen aan een participatietraject zodat zowel aan de toenmalige adviesraden als aan de inwoners de kans tot inzage, bezwaar, advies en bijsturing werd gegeven.
  • De gemeenteraad keurde dit plan goed in zitting van 26 september 2018. Het trage wegen actieplan werd goedgekeurd en bekrachtigd door de deputatie in zitting van 19 december 2018.
  • Hoewel de kompasnota en het trage wegen actieplan veel gelijkenissen vertoont met het ”gemeentelijk beleidskader en actieplannen” uit het decreet gemeentewegen in hoofdstuk 2 (art. 6-7), is het hier niet gelijk aan. Het gemeentelijk trage wegen actieplan werd immers goedgekeurd (2018) voor de inwerkingtreding van het decreet gemeentewegen (2019).
  • Via de uitvoering van dit actieplan kan antwoord geboden worden op de hoger vernoemde dadingsovereenkomst.
  • Het uitvoeren van dit actieplan schept ook heel wat mogelijkheden voor het realiseren van beleidsdoelstellingen rond mobiliteit, veiligheid, recreatie, sport en klimaat. Het uitvoeren van dit actieplan werd dan ook opgenomen in het klimaatactieplan van de gemeente Lubbeek (GR 27/6/2023)

2.      Procedurele geschiedenis

In de atlas staat beschreven dat Buurtweg 18 volgende verbinding maakte: Chemin de Pellenberg à Lovenjoul (servitude). Ten tijde van de opmaak van de atlas was deze buurtweg bekend onder de naam Rue au Sable - Zandstraat. In de atlas is hij opgedeeld in 3 delen:

1. kaartblad 6, gaande van perceel 23 tot en met 24.

2. kaartblad 5, gaande van perceel 35 tot en met 29.

3. kaartblad 7, gaande van perceel 82 tot en met 77.

Hij was 3,23m breed en over zijn totale lengte 985m lang.

Op 30 mei 2023 werd het dossier 'rooilijnplan tot verplaatsing en wijziging van de buurtweg 18 te Pellenberg' voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad (2023/GR/148).

Motivatie behandeling weg: deze voetweg is aangeduid in de Atlas de buurtwegen van Pellenberg. Het is noodzakelijk om zowel de juridische als de feitelijke toestand met elkaar in overeenstemming te brengen.

Landmeter Geert Menten van landmeterskantoor Intertopo BVBA, Halensebaan 6B, 3290 Diest werd aangesteld voor de opmaak van het rooilijnplan tot open maken van Buurtweg 18 te Pellenberg.

Voor de schatting van de waardevermindering of –vermeerdering werd, volgens de decretale bepalingen, landmeter Frederik Maris van landmeterskantoor Intertopo BVBA, Halensebaan 6B, 3290 Diest aangesteld.

Het plan en schattingsverslag werden samengevoegd tot een dossier voor open maken van Buurtweg 18 uit de Atlas der Buurtwegen van Pellenberg.

3.      Huidige toestand

Buurtweg 18 bevindt zich tussen de kruispuntzone aan Papenveld 3 en de Molenbeek op de grens met Bierbeek aansluitend op buurtweg 19.

Buurtweg 18 loopt van Papenveld 3 in het noorden, tot aan de grens met Bierbeek in het zuiden. Van noord naar zuid ligt deze buurtweg op de volgende kadastrale percelen: afdeling 3, sectie C nrs. 205G, 204C, 203G, 202, 201C, 197L, 197V, 195L, 197W, 197Y, 179, 186G, 186H, 186K, 188D, 181B  en afdeling 3, sectie D nrs. 98V3, 98T3, 98Z4, 99E, 103H, 100G, 103D, 103F, 104B, 105G, 105F, 105E, 106H, 106N, 106S, 107B.

Binnen de Natuurpunt wandeling loopt een wandelpad door een dreef vanaf perceel afdeling 3, sectie C nr. 197Y (ter hoogte waar de geasfalteerde baan Weligerveld nabij Buurtweg 18 komt). Dit wandelpad loopt in zuidelijke richting parallel aan Buurtweg 18 richting Bierbeek. Het pad verbindt de wandelknooppunten (van het provinciaal recreatief netwerk) 532 en 722 met elkaar.

De voetweg is verhard en voor gemotoriseerd verkeer toegankelijk van aan de kruispuntzone bij Papenveld 3 tot en met Papenveld 1. Verder loopt de voetweg op een onverharde weg achter het kasteel de Maurissens. Daarna loopt de originele buurtweg ontoegankelijk door het bos.

2.1 Historisch belang

Buurtweg 18 passeert na de Sint-Barbaradreef achter het kasteel de Maurissens. Het kasteel de Maurissens heeft een rijke geschiedenis. De voetweg start aan het kasteel 'Kastanjehof', doorkruist daarna het gebied van de campus van het Universitair Ziekenhuis, en loopt uiteindelijk door een bos- en natuurgebied. De historische ligging van buurtweg 18 ten zuiden van de campus van het Universitair Ziekenhuis zal herstelt worden in zijn originele locatie.

2.2 Verbindingsfunctie

Buurtweg 18 verbindt voor kwestbare weggebruikers de universitaire campus, de toekomstige school in het kasteel de Maurissens en de omwonenden met elkaar en met de dorpskern van Pellenberg en het natuurgebied Koebos-Langenbos. De voetweg vormt een heel belangrijke schakel als functionele verbinding tussen Pellenberg dorp, de campus van het Universitair Ziekenhuis en de dorpskern van Lovenjoel. Deze komt overeen met wenslijn 67 zone UZ Pellenberg - Langenbos uit het actieplan.  

2.3 Recreatieve rol

Buurtweg 18 vormt een belangrijke te herstellen trage verbinding tussen de dorpskern van Pellenberg en Bierbeek.
De voetweg passeert langs het kasteel de Maurissens, de toekomstige locatie van de basisschool, langs de campus van het Universitair Ziekenhuis en loopt doorheen het park- en natuurgebied. De omgeving is vanuit zijn gebruikers, bezoekers en omwonenden erg interessant op recreatief vlak. De voetweg valt gedeeltelijk samen met en sluit aan op de Koebos wandeling beschreven door Natuurpunt en op het wandelknooppuntennet van de provincie (zie bijlage provinciaal recreatief netwerk).

2.4 Natuurwaarde

De voetweg loopt door park- en natuurgebied. Park, bos, akkerland en weiland zijn allemaal aanwezig langs de route. Het zuidelijke deel zal kronkelend verlopen tussen bomen zodat het bosrijke karakter bewaard wordt.

2.5 Economisch belang

Het versterken van het recreatief netwerk is goed voor de lokale toeristische sector.

2.6 Verkeersveiligheid

Het deel tussen de Sint-Barbara dreef en Kasteel de Maurissens kan dienst doen als een veilige schoolverbinding. Dit gedeelte is ook verhard. De rest van de voetweg is voorlopig niet toegankelijk, maar is bedoeld voor niet-gemotoriseerd verkeer op een onverharde kronkelend pad.

2.7 Ruimtelijke kadering

Buurtweg 18 ligt volgens het origineel gewestplan Leuven (7/4/1977) voor wat het Noordelijke deel betreft in gebied voor gemeenschapsvoorzieningen en openbare nutsvoorzieningen (code 00_0200). Het zuidelijk deel ligt in Parkgebied (code 00_0500) en Natuurgebied (code 00_0701). In het Gemeentelijk RUP Zonevreemde woningen in kwetsbaar gebied ligt de voetweg gedeeltelijk in Overgangszone bos- en natuurgebied (overdruk) en vervolgens in Zone voor effectief te vrijwaren bos- en natuurgebied (overdruk).

2.8 Beleidsmatige aspecten

Buurtweg 18 in Pellenberg werd opgenomen in de dading met de heer Van Damme als te behandelen weg.

Buurtweg 18 te Pellenberg werd opgenomen in het trage wegen actieplan op de kaart Cat1. In het trage wegen actieplan werd voorgesteld om buurtweg 18 Te openen.

4.      Gewenste toestand

Buurtweg 18 wordt behouden (zoals beschreven de atlas der buurtwegen) wat betreft het noordelijke deel, van aan Papenveld 3 tot waar voetweg 18 komt aan perceel afdeling 3 sectie D nr. 106H.

Het gedeelte dat vervolgens loopt over afdeling 3, sectie C nr. 197Y wordt verlegd op de geasfalteerde baan Weligerveld. De voetweg is 1,65m breed en ligt aan de boskant van de weg. Dit stuk loopt op de weg tot juist voorbij de campusgebouwen en gaat dan het bos links in tot op de originele bedding van voetweg 18. Daarbij wordt het hoekje van perceel  afdeling 3, sectie C nr. 186G afgesneden. De breedte blijft 1,65m. De aansluiting met het pad van de Natuurpunt-wandeling die de wandelknooppunten (van het provinciaal recreatief netwerk) 532 en 722 verbindt, blijft behouden.

Het laatste meest zuidelijke deel blijft op de originele bedding van voetweg 18 maar wordt beperkt tot een breedte van 1,65m slingerend tussen grotere bomen. Enkel ter hoogte van de verandering in gebruik (akkerland - weiland) op perceel afdeling 3, sectie D nr. 106S loopt de voetweg kort 2x buiten de originele beding op perceel afdeling 3, sectie D nr. 106S.

Helemaal op het einde komen voetweg 18 en 19 samen. Van aan dat kruispunt tot aan de Molenbeek (de grens met Bierbeek) wordt de voetweg 18 behouden over de gehele breedte van de bedding (3,3m).

Er komen geen nutsleidingen op private eigendommen te liggen door de wijziging van deze gemeenteweg.

 5.      Overleg en akkoord eigenaars

Na onderhandelingen met vertegenwoordigers van de KULeuven en Natuurpunt is de opening van bijna het gehele originele traject van Buurtweg 18 mogelijk. Beide partners gingen akkoord met dit roolijnplan, na mondeling overleg ter plekke op 28 augustus 2024 en in gesprek nadien (zie bijlage fiat KULeuven).

Alle eigenaars (ook KULeuven en Natuurpunt) werden per brief uitgenodigd voor overleg. De brieven ter kennisgeving opstart procedure werden verstuurd op 19 dec 2024.

JURIDISCHE GRONDEN
  • Het decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikel 40, dat de bevoegdheden van de gemeenteraad vastlegt;
  • De wet op de buurtwegen van 10 april 1841, gewijzigd bij de wet van 20 mei 1863 en 9 augustus 1948. Deze wet is afgeschaft, maar de Atlassen der Buurtwegen werden als juridische basis behouden via artikel 85 van het decreet houdende de gemeentewegen;
  • Het decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019 van kracht sinds 1 september 2019. De procedure voor de wijziging van gemeentewegen wordt beschreven in afdeling 2”procedurele bepalingen over gemeentelijke rooilijnplannen – de artikels 16 tot 19. De procedure voor afschaffing van gemeentewegen wordt beschreven in afdeling 2, artikels 20 tot 23. Het toetsingskader of de algemene doelstellingen ter beoordeling van het voornemen om gemeentewegen te wijzigen is opgenomen in artikels 3 en 4 van het decreet gemeentewegen;
  • Het besluit van de gemeenteraad van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van de dading met de heer Van Damme;
  • Het besluit van de gemeenteraad van 26 september 2018 i.v.m. het trage wegen actieplan;
  • Het besluit van de deputatie van 10 januari 2019 in verband met het trage wegen actieplan;
  • Het collegebesluit van 27 juli 2020 i.v.m. kennisname gedeeltelijk rooilijnplan buurtweg 18 te Pellenberg;
  • Het collegebesluit van 17 augustus 2020 i.v.m. kennisname volledig opmetingsplan buurtweg 18 te Pellenberg;
  • Het gemeenteraadsbesluit van 30 mei 2023 i.v.m. Buurtweg 18 - rooilijnplan tot verplaatsing en wijziging van buurtweg 18 te Pellenberg - voorlopige vaststelling;
  • Het collegebesluit van 27 januari 2025 i.v.m. rooilijnplan tot gedeeltelijke afschaffing, verplaatsing en versmalling van buurtweg 18 te Pellenberg - kennisname dossier
ARGUMENTATIE

Of de opheffing van de voorgenoemde gemeenteweg rekening houdt met de principes zoals opgenomen in artikels 3 en 4 van het decreet gemeentewegen werd getoetst aan volgende criteria:

Toetsing aan Art. 3 Gemeentewegendecreet

Het gemeentelijk wegennet wordt doorgaans opgebouwd met grote verharde wegen die als ruggengraat fungeren, waardoor de gemeente in verschillende grote mazen wordt verdeeld. Binnen deze mazen behouden we trage wegen waarbij we streven naar een verbinding in zowel de noord-zuid als de oost-west richting. Deze trage wegen dienen als secundaire routes en zorgen voor een fijnmazig netwerk, waardoor bewoners gemakkelijker toegang hebben tot verschillende delen van de gemeente zonder afhankelijk te zijn van de hoofdwegen.

We kiezen ervoor om de bestaande wegen zo veel mogelijk te behouden. Waar nodig worden ze verlegd en waar het niet langer mogelijk is worden ze opgeheven.

Een fijnmazig routenetwerk voor voetgangers is een cruciaal onderdeel van een duurzaam lokaal mobiliteitsbeleid. De herwaardering van deze voetweg komt tegemoet aan de behoefte van zachte mobiliteit.

Bijna het volledige traject werd na overleg met KULeuven en Natuurpunt herbevestigd. Buurtweg 18 zorgt voor een recreatieve en functionele verplaatsing voor kwetsbare weggebruikers tussen de dorpskern van Pellenberg en Bierbeek, en zorgt voor recreatieve, educatieve en revalidatie doelen rond om de site van de nieuwe school en het ziekenhuis.

Toetsing aan Art. 4 Gemeentewegendecreet

Uitzondering: verplaatsing, wijziging of opheffing

Er is uitdrukkelijk gekozen om bijna het volledige traject te heropenen, slechts een beperkt deel wordt verplaatst.

Het noordelijke deel is reeds toegankelijk (en verhard). Het zuidelijke deel zal via een kleine verplaatsing en het openmaken van een deel van de huidige bedding weer toegankelijk gemaakt worden. Er is een kleine omleiding via de weg Weligerveld, om nadien slingerend door bebost gebied verder te lopen. Op het zuidelijkste punt nabij de grens met Bierbeek komt deze voetweg 18 samen met voetweg 19, waardoor er ook aanknoping is met vervolgwegen. Op die manier worden in functie van het algemeen belang en een duurzame toekomst van de voetweg gezorgd dat de voetweg maximaal behouden blijft en weer opengemaakt wordt voor gebruik.

Algemeen belang

Bij de herwaardering van wegen opgenomen in de Atlas der Buurtwegen wil het bestuur planmatig en doordacht te werk gaan.

1.      Historisch belang

De historische ligging van buurtweg 18 ten zuiden van de campus van het Universitair Ziekenhuis zal herstelt worden in zijn originele locatie. De verlegging van een kleine 200m op het totale traject doet geen afbreuk aan het respecteren van het historisch karakter van deze voetweg.

2.      Verbindingsfunctie

Buurtweg 18 vormt een belangrijke te herstellen trage verbinding tussen de dorpskern van Pellenberg en Bierbeek.

Buurtweg 18 verbindt voor kwestbare weggebruikers de universitaire campus, de toekomstige school in het kasteel de Maurissens en de omwonenden met elkaar en met de dorpskern van Pellenberg en het natuurgebied Koebos-Langenbos. De voetweg vormt een heel belangrijke schakel als functionele verbinding tussen Pellenberg dorp, de campus van het Universitair Ziekenhuis en de dorpskern van Lovenjoel. Deze komt overeen met wenslijn 67 zone UZ Pellenberg - Langenbos uit het actieplan.

3.      Recreatief

De omgeving is vanuit zijn gebruikers, bezoekers en omwonenden erg interessant op recreatief vlak. De voetweg valt gedeeltelijk samen met en sluit aan op de Koebos wandeling beschreven door Natuurpunt en op het wandelknooppuntennet van de provincie. De heropening van het zuidelijke deel van de buurtweg 18 is een aanvulling op het bestaande recreatief netwerk. Het zorgt ervoor dat in een lus gewandeld kan worden van en naar de universitaire campus en de toekomstige school in het kasteel de Maurissens.

4.      Natuurwaarde

De voetweg loopt door park- en natuurgebied. Park, bos, akkerland en weiland zijn allemaal aanwezig langs de route. Het zuidelijke deel zal kronkelend verlopen tussen bomen zodat het bosrijke karakter bewaard wordt. Er is gekozen voor dit kronkelend pad in samenspraak met Natuurpunt en KULeuven. 

5.      Economisch

Het versterken van het recreatief netwerk is goed voor de lokale toeristische sector.

Verkeersveiligheid en ontsluiting

Buurtweg 18 is volledig gelegen op het verkeersarme deel van de site. Er is geen enkele keer dat het verkeer bedoeld voor het ziekenhuis (de grootste stroom) samenloopt met deze voetweg. De verharde delen op Papenveld en op Weligerveld zijn enkel bedoeld voor lokale bewoners en diensten.

Eigen gemeentelijk afwegingskader

Buurtweg 18 is in het gemeentelijk actieplan Trage wegen opgenomen als een Cat1 weg, met als doel: Te openen. Deze aanvraag komt tegemoet aan het beoogde doel vanuit het actieplan.

Conclusie

  • Rekening houdend met de hierboven aangehaalde argumenten is het duidelijk dat de beperkte verplaatsing op zich een uitzonderingsmaatregel is die niet lichtzinnig wordt genomen
  • De voorgestelde beperkte verplaatsing is niet strijdig met de doelstellingen en principes vermeld in  artikels 3 en 4 van het decreet houdende de gemeentewegen
FINANCIEN

De financiële impact van de procedurele aspecten van dit dossier omvatten voor de gemeente Lubbeek: de opmaak van het planmateriaal, de opmaak van het schattingsverslag en de kosten van de bekendmaking van het openbaar onderzoek

Landmeter Frederik Maris, landmeter-expert (uniek identificatienummer  schatter- expert Vlaamse belastingdienst (005194294830) beëdigd schatter voor landmeterskantoor Intertopo, Halensebaan 68B, 3390 Diest, bezorgde het schattingsverslag d.d.13 januari 2025, ter bepaling van de meer/minwaarde bij de gedeeltelijke afschaffing, verplaatsing en versmalling van buurtweg 18.

 

LOTNR.

PERCEELSNR.

BESLISSING

OPPERVLAKTE

MINWAARDE

MEERWAARDE

23

Perceel.106H deel

Verplaatsen

6 m²

 

11,00 €

25

Perceel 197L deel

Verplaatsen

2 m²

 

4.00 €

27

Perceel 197L deel

Verplaatsen

28 m²

 

0,00 €

28

Perceel 197Y deel

Verplaatsen

187 m²

 

337,00 €

29

Perceel106N deel

Verplaatsen

231 m²

 

416,00 €

31

Perceel106S deel

Verplaatsen

27 m²

 

49,00 €

33

Perceel.106S deel

Verplaatsen

11 m²

 

20,00 €

35

Perceel.106S deel

Verplaatsen

10 m²

 

0 €

36

Perceel.106S deel

Verplaatsen

7 m²

 

0 €

38

Perceel.106S deel

Verplaatsen

12 m²

 

22,00 €

39

Perceel 106S deel

Verplaatsen

215 m²

 

387,00 €

40

Perceel.107B deel

Verplaatsen

7 m²

 

13,00€

45

Perceel.181B deel

Verplaatsen

34 m²

 

61,00 €

46

Perceel.188Ddeel

Verplaatsen

75 m²

 

135,00 €

47

Perceel.186Kdeel

Verplaatsen

75 m²

 

135,00 €

51

Perceel186H deel

Verplaatsen

39 m²

 

70,00 €

52

Perceel.186G deel

Verplaatsen

89 m²

 

160,00 €

26

Perceel.197Ldeel

Nieuwe weg

300 m²

0 euro

 

34

Perceel. 106Sdeel

Nieuwe weg

10 m²

0 euro

 

37

Perceel 106S deel

Nieuwe weg

7 m²

0 euro

 

55

Perceel 186G deel

Nieuwe weg

14 m

25,00 euro

 

Na de definitieve vaststelling van het rooilijnplan, wordt de vergoeding voor de waardevermindering betaald aan of gevorderd van de eigenaars van de getroffen percelen tegen de vastgestelde schattingsprijs volgens het schattingsverslag van de beëdigd landmeter

Deze vergoeding wordt aangewend voor het onderhoud van de voetwegen.

Publieke stemming
Aanwezig: Geert Bovyn, Gilberte Muls, Davy Suffeleers, Tania Roskams, Walter Vangoidsenhoven, An Wouters, Ivan Vanderzeypen, Hugo Simoens, Pascale Alaerts, Ellen Lammens, Liesbeth Smeyers, Jeroen Verbinnen, Martine Dierickx, Hilke Verheyden, Rina Robben, Ylana Van Aerschot, Tom Harding, Silvana Valente, Kristof Vanheukelom, Anneleen Devos, Pieter Willems, Reinhard Wollants, Arnout Coel, Klaas Gutschoven
Voorstanders: Geert Bovyn, Gilberte Muls, Davy Suffeleers, Tania Roskams, Walter Vangoidsenhoven, An Wouters, Ivan Vanderzeypen, Hugo Simoens, Pascale Alaerts, Ellen Lammens, Liesbeth Smeyers, Jeroen Verbinnen, Martine Dierickx, Hilke Verheyden, Rina Robben, Ylana Van Aerschot, Tom Harding, Silvana Valente, Kristof Vanheukelom, Anneleen Devos, Pieter Willems, Reinhard Wollants, Arnout Coel
Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
BESLUIT

Artikel 1. Het gemeenteraadsbesluit van 30 mei 2023 i.v.m. buurtweg 18 - rooilijnplan tot verplaatsing en wijziging van buurtweg 18 te Pellenberg voorlopige vaststelling - wordt ingetrokken

Art. 2. Het rooilijnplan tot gedeeltelijke afschaffing, verplaatsing en versmalling van buurtweg 18,te Pellenberg, opgesteld door landmeter Geert Menten voor landmeterskantoor Intertopo, Halensebaan 68B, 3290 Diest, wordt voorlopig vastgesteld. De gemeenteraad gaat principieel akkoord om buurtweg 18 te Pellenberg, gedeeltelijk af te schaffen, te verplaatsen en te versmallen zoals weergegeven op het rooilijnplan. 

Art. 3. Het schattingsverslag ter bepaling van de meerwaarde/minwaarde naar aanleiding van de gedeeltelijke afschaffing, verplaatsing en versmalling van buurtweg 18 wordt voorlopig vastgesteld. De gemeenteraad gaat akkoord met de voorgestelde meerwaarde. 

Art. 4. Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast met de verdere afhandeling van de procedure overeenkomstig artikel 17§2 van het decreet houdende de gemeentewegen.